Un psiholog din R.Moldova lansează linia verde de consiliere: Pandemia a lăsat o amprentă emoțională. Nu ezita, apelează la noi pentru ajutor!

  • 14 Iulie 17:15
Un psiholog din R.Moldova lansează linia verde de consiliere: Pandemia a lăsat o amprentă emoțională. Nu ezita, apelează la noi pentru ajutor!

Pandemia a afectat pe fiecare și nu trebuie neglijat faptul că sunt oameni care suferă cumplit din cauza realităților dure asociate pandemiei. De această părere este Liuba Ceban, psiholog și fondatoarea liniei verzi pentru prevenirea suicidului, administrată de Asociația Obștească „Altruism”.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, Liuba Ceban susține că, deși din punct de vedere științific, nu este clar cum realitățile în jurul pandemiei sunt legate cu fenomenul suicidului, dar pe durată lungă durerea emoțională, care s-ar putea să o aibă unele persoane, are nevoie de atenție. „De ce? Pentru că durerea, dacă nu este luată în serios, nu este tratată, nu este exprimată, ea poate să se acumuleze și ea, de fapt, are tendința să se acumuleze și pe durată lungă s-ar putea ca oamenii, unii oameni, să se confrunte cu crize și mai profunde, până la criza suicidală”, a spus psihologul. 

Liuba Ceban a precizat că în fiecare seară, pe pagina web https://pentruviata.md/, consilierii platformei vor fi alături de oamenii care au o durere insuportabilă sau care se gândesc la suicid. „Suicidul nu este o soluție, noi venim să vă spunem că suntem alături de voi și vrem să vă fim alături. Deci, nu ezitați să apelați la noi”, a adăugat psihologul.

Psihologul Lia Vîrtosu a menționat că această criză prin care trece toată lumea la nivel global și în Republica Moldova a lăsat o amprentă emoțională în fiecare dintre noi. „Așa că nu ezita, dacă ești acel care ai nevoie de ajutor, apelează la noi”. „Vei fi ascultat, vei fi auzit, vei fi înțeles, vei fi acceptat și vei primi o încurajare, un suport emoțional de la suflet la suflet”, a îndemnat Lia Vîrtosu.

Potrivit psihologilor, statisticile recente arată că sunt foarte mulți oameni care se confruntă cu durere, disconfort și descurajare în perioada pandemiei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
28
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:4,1 m/s
Fri
20
Sat
21
Sun
23
Mon
22
Tue
23

Curs oficial BNM 14 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7864 0.2247
USD 16.7051 0.0937
RON 4.0919 0.0471
UAH 0.6112 0.0078
RUB 0.2276 0.0005
Arhivă Radio Chișinău