Un proiect eșuat: Ce a făcut exploratorul american de gaze și petrol în R.Moldova timp de doi ani (Mold-street)

  • 21 Martie 2019 12:02
Un proiect eșuat: Ce a făcut exploratorul american de gaze și petrol în R.Moldova timp de doi ani (Mold-street)

Frontera Resources International LLC, compania offshore selectată acum doi ani de Guvernul Filip pentru explorarea, producerea și dezvoltarea resurselor de hidrocarburi din sudul țării nu a efectuat nicio activitate în Republica Moldova, scrie mold-street.com

Compania, care a primit dreptul exclusiv de a efectua explorări pentru producerea și dezvoltarea resurselor de hidrocarburi pe circa 40% din teritoriul țării, nu a publicat vreun raport privind cantitatea de petrol sau gaze extrase, deși anterior a promis că va pune pe piață cel puțin 100 de milioane de barili de petrol și va investi 500 de milioane de dolari în economia R. Moldova. 

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, până în prezent, compania Frontera, ”nu a prezentat planurile de acțiuni a lucrărilor și a bugetului planificat pentru fiecare activitate”. Totodată, potrivit ministerului, Frontera ar fi încălcat mai multe prevederi din contractul de concesiune. 

Mai mult, compania se confruntă cu grave probleme financiare și chiar a fost suspendată pentru încălcarea condițiilor. Pe de altă parte, autoritățile de la Chișinău au intrat în impas și se gândesc să rezilieze contractul cu această companie, mai notează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău