Un proiect de infrastructură, susținut de UE, a fost finalizat la Tomai, regiunea găgăuză

  • 17 Noiembrie 2019 18:10
Un proiect de infrastructură, susținut de UE, a fost finalizat la Tomai, regiunea găgăuză

Circa 1,3 milioane de lei au fost investite într-un proiect de infrastructură, realizat recent în satul Tomai din autonomia găgăuză. Acest lucru a devenit posibil datorită unui program de susținere a autorităților locale din UTA Gagauz-Yeri, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de executivul de la Comrat, transmite MOLDPRES.

Ca urmare, la Tomai, în cadrul proiectului „Dezvoltarea căilor de acces spre obiective industriale și sociale” au fost construite trotuare și căi de acces, cu lungimea de 1,3 km.  

“A fost un proiect demult așteptat în localitate, care va permite asigurarea unor condiții favorabile pentru agenți economici și localnici. Am construit și amenajat trotuare spre centrul satului, pe o stradă ce cuprinde aproape o sută de gospodării, precum și pe teritoriul grădiniței din localitate, cu suprafața de circa 1500 metri pătrați”, a explicat Marianna Pîrău, specialist pentru achiziții publice în cadrul proiectului, citată de gagauzinfo.md.

Executivul UTA Gagauz-Yeri a contribuit la realizarea acestui proiect cu 538 mii de lei.

Programul de susținere a autorităților locale din UTA Gagauz-Yeri (Support to Public Authorites in ATU Gagauzia) -  SLPA a fost lansat în 2017, cu un buget de trei milioane de euro, susținut de Uniunea Europeană. Proiectul are o perioadă de implementare de 24 de luni și prevede mai multe activități pentru dezvoltarea autonomiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău