Un profesor din Rusia a fost condamnat pentru susținerea terorismului după ce a făcut o glumă despre Putin

  • 12 Mai 2023 18:21
Un profesor din Rusia a fost condamnat pentru susținerea terorismului după ce a făcut o glumă despre Putin

Un profesor de istorie din Rusia a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare pentru susținerea terorismului după ce a făcut o glumă pe seama lui Vladimir Putin spunând că explozia care a avariat anul trecut podul Kerci, ce leagă Peninsula Crimeea de Rusia, a fost „un cadou de ziua dictatorului”, scrie digi24.ro.

„Un cadou de ziua lui Putler”, a scris Nikita Tușkanov pe rețeaua de socializare VKontakte, folosind o combinație între numele lui Putin și cel al lui Hitler, scrie The Moscow Times.

Această afirmație a fost văzută de procurori drept o justificare a actelor de terorism. Aceștia au cerut șase ani de închisoare pentru profesorul de istorie de 28 de ani.

Podul Crimeei de peste strâmtoarea Kerci, supranumit Podul lui Putin, a fost avariat în urma unei explozii puternice, pe 8 octombrie. Ziua de naștere a lui Vladimir Putin este 7 octombrie.

Nikita Tușkanov a spus, în timpul procesului, că nu are niciun regret pentru ceea ce a spus. „Condamn războiul și îl consider criminal, care orice agresiune”, a spus acesta potrivit Mediazona.

„Nu vreau să vă cer dreptate și nu pot să cer clemență”, a mai spus el, adresându-se judecătorului.

Nikita Tușkanov a fost ținut în arest preventiv de la sfârșitul anului trecut, iar numele său a fost trecut într-o bază de date în care figurează „extremiștii” și „teroriștii” considerați ca atare de autoritățile ruse.

Acesta își pierduse deja slujba de profesor de istorie după ce a pichetat școala la care preda pentru a protesta față de închiderea lui Alexei Navalnîi, opozantul lui Putin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău