Un profesor din Cahul a fost premiat la un concurs european de inteligență artificială

  • 19 Noiembrie 2021 14:33
Un profesor din Cahul a fost premiat la un concurs european de inteligență artificială
Foto: qubo.md

Un premiu de două mii de dolari a fost obținut de Dorin Sas, singurul profesor din Republica Moldova care a participat la competiția dedicată Inteligenței Artificiale „Intel AI Global Impact Festival”. Acesta este profesor la Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din satul Slobozia Mare, raionul Cahul, transmite MOLDPRES.

Profesorul cahulean a realizat acest succes în urma studierii cursului „Inteligența Artificială”, în cadrul programului de formare dedicat cadrelor didactice din regiunea de sud al „Tekwill în Fiecare Școală”, parte a inițiativei „EU4Moldova: Startup City Cahul”, notează sursa citată.

Dorin Sas a concurat în cadrul acestei competiții cu 234 de profesori din 20 de țări ale lumii. Pentru a obține competențele apreciate la nivel internațional, profesorul a studiat intensiv timp de două luni Inteligența Artificială. Astfel, a reușit să creeze programe menite să faciliteze notarea obiectivă a elevilor.

„În cadrul concursului am utilizat un proiect în care, printr-o casetă de editare, introduc un text în limba engleză, apoi, prin apăsarea unui buton, îmi generează o notă finală. Astfel, am fost selectat pentru un interviu cu coordonatorii de la INTEL și, în final, am reușit să fiu finalist al competiției. Acest premiu este un impuls de a nu mă opri aici și de a-mi continua studiile”, a explicat Dorin Sas.

Pentru efortul depus la studierea cursului de Inteligență Artificială și pentru oportunitatea oferită elevilor de a învăța AI după curricula INTEL, Dorin Sas a primit titlul de Profesor Inovator în regiunea de sud a țării.

„EU4Moldova: Startup City Cahul" este implementat în perioada 2020-2024 cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Inițiativa abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată de Uniunea Europeană Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău