Un procuror va fi decorat după ce a reținut un infractor. Și-a fracturat un deget în timpul reținerii

  • 24 Decembrie 2017 10:57
Un procuror va fi decorat după ce a reținut un infractor. Și-a fracturat un deget în timpul reținerii

Procurorul care l-a reținut pe un individ, care a vrut să evadeze, va fi decorat. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a decis să propună Procurorului General încurajarea adjunctului procurorului-șef al Procuraturii raionului Glodeni, Pavel Guida, prin acordarea Insignei de piept ”Eminent al Procuraturii”.

Decizia a fost luată la propunerea adjunctului Procurorului General, Igor Popa, precizează BizLaw.ro

Pavel Guida va primi distincția după ce, la sfârșitul lunii noiembrie, a reușit să îl rețină și să îl imobilizeze pe un învinuit, care fiind escortat de polițiștii din Ungheni, în apropiere de porțile penitenciarului din Bălți, a profitat de neatenția acestora și a încercat să evadeze. Învinuitul este un infractor periculos arestat pentru fapte de viol și omor intenționat, comise cu deosebită cruzime.

În timpul reținerii, din cauza că infractorul a opus rezistență, procurorul și-a fracturat un deget și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Astfel, CSP a considerat fapta procurorului ”ca fiind o acțiune pătrunsă de spirit de sacrificiu”.

Insigna de piept ”Eminent al Procuraturii” se acordă colaboratorilor procuraturii cu o vechime în muncă mai mare de 5 ani, inclusiv pentru merite deosebite în activitatea de prevenire și combatere a criminalității.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău