Un prim caz de tulpină indiană a COVID-19 a fost depistat în Elveția

  • 24 Aprilie 2021 20:19
Un prim caz de tulpină indiană a COVID-19 a fost depistat în Elveția

Un prim caz de tulpină indiană a COVID-19, responsabilă pentru un focar epidemic în India, a fost depistat în Elveția, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitare din această țară, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Primul caz de tulpină indiană a COVID-19 a fost detectat în Elveția'', a anunțat Oficiul federal elvețian pentru Sănătate Publică într-un mesaj postat pe Twiter. Cazul a fost detectat la o persoană aflată în tranzit pe unul dintre aeroporturile țării, a precizat sursa citată, fără a oferi detalii suplimentare.

Această informație survine după anunțul făcut joi de autoritățile belgiene cu privire la depistarea în țară a 20 de studenți indieni testați pozitiv la tulpină. Acești tineri aterizaseră la Paris pe 12 aprilie.

Sistemul de sănătate indian este copleșit de un nou val de infecții atribuite parțial noii tulpini ''duble mutante'', cunoscută sub numele B.1.617.

Numeroase țări și-au suspendat temporar legăturile aeriene cu India. Elveția ar putea să claseze India ca țară cu risc crescut și să o adauge pe ''lista roșie'', au declarat autoritățile sanitare elvețiene.

Persoanele din țările plasate pe lista roșie trebuie să respecte o carantină de zece zile la sosirea în Elveția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău