Un preot rus a fost arestat după ce a anunțat că va ține o slujbă în memoria lui Aleksei Navalnîi

  • 17 Februarie 15:40
Un preot rus a fost arestat după ce a anunțat că va ține o slujbă în memoria lui Aleksei Navalnîi

Un preot din orașul Sankt Petersburg a fost arestat, sâmbătă, după ce a anunțat că va ține o slujbă în memoria lui Aleksei Navalnîi, disidentul ucis de regimul Putin, vineri, relatează The Moscow Times.

Informația a devenit publică după ce soția preotului menționat a anunțat într-o postare pe Facebook că acesta a fost reținut de polițiști. Grigori Mihnov-Vaitenko a fost reținut în apropierea casei sale în momentul în care pleca spre monumentul Solovețki, dedicat victimelor represiunii politice în Uniunea Sovietică.

Susținătorii lui Navalnîi vin cu flori și fotografii ale politicianului pe care le depun la monumentele din Rusia.

Slujba de pomenire a lui Navalnîi s-a desfășurat și a fost oficiată de un alt preot, scrie presa locală din Rusia. Biserica Ortodoxă Rusă, aflată sub controlul lui Putin, a transmis imediat, printr-un comunicat că „Grigori Mihnov-Voitenko nu este preot” și a cerut ca oamenii să „ignore toate susținerile sale în spațiul public”.

Până acum, polițiștii ruși au reținut peste 170 de oameni la diferite evenimente în memoria lui Navalnîi organizate în toată Rusia. Autoritățile regimului criminal de la Kremlin și-au avertizat cetățenii, vineri, să nu participe la demonstrații.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău