Un preot francez a reușit să salveze Coroana de Spini a lui Iisus din incendiul de la Notre-Dame

  • 16 Aprilie 2019 15:55
Un preot francez a reușit să salveze Coroana de Spini a lui Iisus din incendiul de la Notre-Dame

Un preot francez, care i-a ajutat pe cei răniți în timpul atacului terorist de la Paris, din noiembrie 2015, și care a supraviețuit unei ambuscade în Afganistan, este cel care a reușit să salveze Coroana de Spini a lui Iisus, din incendiul de la Catedrala Notre-Dame.

Jean-Marc Fournier, preot în cadrul Brigadei de Pompieri de la Paris, a salvat prețiosul obiect religios, despre care se crede că a stat pe capul lui Iisus în timpul răstignirii, din calea focului care a distrus cunoscutul edificiu parizian, potrivit Daily Mail.

Inițial s-a crezut că obiectul a fost distrus în incendiu, însă Părintele Fournier a reușit să recupereze Coroana de Spini fără ca aceasta să fie afectată.

Informația că preotul a reușit să salveze Coroana cu Spini a fost confirmată de serviciile de urgență pariziene.

”A dovedit că nu are frică și s-a îndreptat către relicvele aflate în interiorul Catedralei Notre-Dame, apoi le-a extras în siguranță. El se luptă cu viața și cu moartea în fiecare zi, iar astăzi a dovedit încă o dată curajul său”, au transmis serviciile de urgență.

Pe 13 noiembrie 2015, Părintele Fournier a intrat în sala de concerte Bataclan din Paris, după ce aceasta a fost vizată de un atac sângeros al unor teroriști. În acel loc au murit 89 de persoane. Preotul s-a rugat alături de cei răniți și pentru sufletele celor decedați.

Preotul Fournier, în vârstă de aproximativ 50 de ani, și-a început cariera în Germania, apoi s-a mutat în Franța. S-a înrolat în armată în 2004 și a petrecut 7 ani alături de soldați în Orientul Mijlociu. În Afganistan, el a fost impicat într-o ambuscadă în care au murit 10 militari.

Alături de Coroana de Spini au mai fost salvate alte artefacte prețioase precum Tunica Sfântului Louis, conform primarului Parisului, Anne Hidalgo.

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris. Din fericire, construcția religioasă a fost evacuată, potrivit serviciilor de intervenție. Incendiul a pornit la ora locală 18:50 (19:50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al catedralei.

Catedrala Notre-Dame este situată pe o insulă înconjurată de apele fluviului Sena, în Arondismentul 4 al capitalei franceze. Aceasta a fost construidă în perioada 1163-1345, fiind considerată o bijuterie arhitecturală a stilului gotic.

sursa: mediafax

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău