Un potențial extremist, reținut pe aeroportul din Chișinău

  • 29 Octombrie 2014 12:40
Un potențial extremist, reținut pe aeroportul din Chișinău

O persoană suspectată că ar face parte dintr-o grupare extremistă, a fost reținută pe aeroportul din Chișinău, anunță poliția de frontieră.

Tânărul a fost reținut ca urmare a unei operațiuni commune a Poliției de Frontieră, Serviciului de Informații și Securitate și Procuratura Generală.

În timpul verificării bagajului acestuia, sosit cu avionul de la Moscova, o echipa mixtă de control, formată din polițiști de frontieră și vameși, a depistat echipament militar cu elemente distinctive, ce presupune implicarea tânărului în manifestările unei mișcări extremiste din regiunea găgăuză.
 
Amintim că, la începutul lunii august a acestui an, doi tineri au fost condamnați pentru atentarea la ordinea constituțională la cîte 5 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani și privarea de dreptul de a activa în domeniul circuitului de arme pe o perioadă de 5 ani. Cei doi inculpați și-au recunoscut vinovăția, au colaborat cu organul de anchetă, divulgînd numele complicilor și alte detalii relevante, solicitînd aplicarea în privința lor a unor pedepse mai blînde.

În septembrie curent, alți doi complici ai acestora au fost deferiți justiției pentru 5 capete de acuzare

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău