Un post vamal și-a sistat temporar activitatea din cauza vântului puternic

  • 11 Martie 2019 14:00
Un post vamal și-a sistat temporar activitatea din cauza vântului puternic

Postul vamal „Molovata” și-a sistat temporar activitatea, din cauza vântului puternic. În cazul unor intensificări ale vântului, este posibil să fie închise și alte posturi prin care este autorizată circulația fluvială, anunță Serviciul Vamal într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Călătorii care intenționau să traverseze râul Nistru pe la Molovata, pot opta pentru postul vamal intern de control „Criuleni 18”, aflat la circa 32 km distanță.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru duminică, iar ulterior a extins și pentru luni, 11 martie, o avertizare cod galben de intensificare a vântului. Pe arii extinse se vor menține intensificări ale vântului nord-vestiс în rafale de până la 18-23 m/s.

Duminică, peste 20 de localități din opt raioane au rămas parțial fără energie electrică din cauza vântului puternic. Vântul puternic a smuls foile de ardezie și țiglă de pe acoperișurile a cel puțin zece case din satul Zaicana, raionul Criuleni. La Orhei, a fost deteriorat acoperișul unui depozit. În capitală, vântul a smuls de pe acoperișul unui bloc de locuit cu cinci etaje din bulevardul Moscovei două plăci metalice, care au deteriorat un autovehicul parcat în preajmă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău