Un post de radio neo-zeelandez care dorește să-și adoarmă ascultătorii

  • 07 Iunie 2018 18:59
Un post de radio neo-zeelandez care dorește să-și adoarmă ascultătorii

Insomniacii din toată lumea îl aprobă pe John Watson, iar producătorii de muzică de ambianță stau la coadă pentru a-și oferi piesele instrumentale pentru a fi difuzate la postul de radio neo-zeelandez. DJ-ul John Watson este primul care recunoaște că aptitudinile sale îi adorm pe oameni. Din fericire pentru el, exact acesta este scopul.

În ultimii patru ani, Watson, care locuiește în localitatea Te Aroha din Noua Zeelandă, transmite în lumea întreagă. Dar în loc să-și dorească ascultători angajați, Watson vrea ca cei care se conectează la postul lui să adoarmă, ceea ce se și întâmplă.

Postul de radio al lui Watson, Sleep Radio, este ascultat de oameni de pe tot globul, de la Afganistan, Israel, Rusia, Ungaria, Taiwan și până în Puerto Rico. Ideea acestui post de radio care îi adoarme pe ascultători i-a venit lui Watson în urmă cu 10 ani, când a suferit un atac de cord. După cinci bypass-uri coronariene, el a început să sufere de deprimare cronică și insomnie. Watson, care are 62 de ani, a fost tratat medicamentos și a început să meargă la un consilier care i-a sugerat să încerce să asculte muzică relaxantă, de ambianță, pentru a-l ajuta să adoarmă. Curând, a constatat că nu există o ofertă prea mare de muzică liniștitoare și s-a gândit să lanseze chiar el un post de radio digital gratuit, cu muzică de relaxare. Așa s-a născut Sleep Radio. Muzica difuzată este selectată pe baza unor reguli, care exclud interpretările vocale, piesele pentru pian, solo-uri de chitară sau harpă. În plus, sub nicio formă nu sunt admise sunetele oceanului sau triluri de păsări.

Dl Watson primește numeroase scrisori de mulțumire din partea unor insomniaci care reușesc să adoarmă ascultând muzica pe care el o difuzează. Dar avertizează că muzica de ambianță nu este pe placul tuturor. De exemplu, soția lui o găsește prea plictisitoare. Sleep Radio a devenit acum un app care le permite oamenilor să-și seteze un timer pentru audiție.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău