Un post al Forțelor Mixte de Menținere a Păcii va fi reamenajat

  • 06 Octombrie 2021 13:49
Un post al Forțelor Mixte de Menținere a Păcii va fi reamenajat

La 5 octombrie 2021, în conformitate cu decizia Comisiei Unificate de Control, la postul nr.9/drept trilateral al Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, dislocat la podul peste râul Nistru în preajma localității Vadu lui Vodă, au demarat lucrările de reamenajare a acestuia, a relatat pentru MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

La finalul lucrărilor, de pe carosabil urmează să fie eliminate toate obstacole artificiale și deblocat segmentul de drum Coșnita-Bălăbănești-Dubăsarii Vechi, care nu este funcțional timp de 29 ani, și intersecția drumului Chișinău - Vadul lui Vodă, transmite sursa citată.

Reamenajarea se va desfășura etapizat, până la sfârșitul acestui an, și va include reamplasarea infrastructurii postului, în special a blocurilor de beton, mașinii blindate (TAB), modulului pentru efectiv (locurile de serviciu și obiectele auxiliare), în conformitate cu planul elaborat de Comandamentul Militar Întrunit al Forțelor Mixte de Pacificare aprobat de Comisia Unificată de Control.

Ulterior, lucrările se vor axa pe instalarea sistemului de alimentare cu energie electrică, dotarea cu utilaj și mobilier nou, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de serviciu a pacificatorilor.

Lucrări similare sunt preconizate și la postul nr.9/stâng, care va fi evacuat de pe carosabil și nu va mai împiedica circulația.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău