Un pompier IGSU a decedat în timpul intervenției la un incendiu de vegetație produs în Rădulenii Vechi, raionul Florești

  • 14 August 20:43
Un pompier IGSU a decedat în timpul intervenției la un incendiu de vegetație produs în Rădulenii Vechi, raionul Florești

În seara zilei de 14 august 2024 un angajat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pompier în cadrul Unității de Salvatori și Pompieri Florești a fost găsit căzut la pământ în timp ce intervenea la lichidarea unui incendiu extins de vegetație, produs în apropiere de localitatea Rădulenii Vechi, Florești.

 
Potrivit IGSU, colegii au realizat imediat că pompierul este decedat. Cazul a fost raportat de colegii care efectuau misiunea pentru stingere focarului. Potrivit primelor informații apelul la Serviciul 112 privind producerea incendiului a parvenit la ora 16.40.
 
La fața locului a fost îndreptat un echipaj de pompieri din cadrul Unității Salvatori și Pompieri Florești.
 
Ajunși la destinație, angajații IGSU au intervenit pentru lichidare. Întrucât incendiul se extindea cu repeziciune, a fost luată decizia de a suplini forțele, fiind trimisă la intervenție o echipă din cadrul Direcției Situații Excepționale Soroca.
 
Ajunși la destinație, pompierii din a doua echipă au depistat la sol în zona afectată de ardere trupul neînsuflețit al colegului. Circumstanțele cazului urmează a fi investigate de organele competente, iar cauza decesului va fi stabilită în urma unei expertize medico legale.
 
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI este alături de familia îndurerată și deplânge pierderea colegului care a pierdut luptata cu flăcările.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,6 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
15
Fri
17
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău