Un pom de Crăciun din ramuri carbonizate a fost instalat în Sydney, drept simbol al distrugerilor provocate de incendii

  • 18 Decembrie 2019 14:30
Un pom de Crăciun din ramuri carbonizate a fost instalat în Sydney, drept simbol al distrugerilor provocate de incendii

Un pom de Crăciun confecționat din ramuri carbonizate și alte resturi rămase în urma incendiilor de vegetație a fost instalat în principalul cartier financiar din Sydney în semn de amintire pregnantă a incendiilor devastatoare care au făcut ravagii în multe regiuni din Australia, informează Reuters.

Copacul este realizat și decorat cu bușteni arși, o bicicletă pârjolită, o alarmă pentru incendiu distrusă și alte obiecte casnice deteriorate și este înconjurat de cadouri ambalate în hârtie strălucitoare roșie, argintie și aurie.

Incendiile au provocat decesul a șase persoane în statul New South Wales, care are capitala la Sydney, a distrus peste 700 de locuințe și a pârjolit aproape 1,2 milioane de hectare de teren.

Potrivit anunțului făcut miercuri de pompieri, 99 de focare erau încă active.

Artistul James Dive, creatorul acestei instalații, a spus că pomul este simbolul tristeții pe care situația dezastruoasă a proiectat-o asupra sezonului sărbătorilor precum și al capacității de adaptare de care au dat dovadă comunitățile australiene.

"Faptul că m-am dus acolo, la fața locului, a fost probabil cea mai de impact etapă a întregului proces", a declarat acesta pentru Reuters. "Am revenit de acolo impresionat de două aspecte. Unul a fost amploarea dezastrului. Te impresionează. Liniștea. Nu mai sunt păsări. Au părăsit aceste zone".

"Dar apoi, cred că al doilea aspect, a fost să văd felul în care aceste regiuni fac față situației. Să vezi vegetația australiană revenindu-și deja, asemenea semințelor dintr-o păstaie...".

Copacul a fost creat în parteneriat cu Crucea Roșie și municipalitatea din Sydney. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău