Un politolog polonez are interdicție de a intra pe teritoriul Rusiei până în 2021

  • 29 Mai 2018 16:06
Un politolog polonez are interdicție de a intra pe teritoriul Rusiei până în 2021

Polonia a cerut marți Rusiei explicații cu privire la interdicția de intrare pe teritoriul rusesc impusă directorului Institutului polonez de relații internaționale Slawomir Debski, o măsură survenită în noaptea de luni spre marți, a anunțat Ministerul de Externe al Poloniei, informează AFP.

La sosirea sa luni seara pe aeroportul Moscova-Domodedovo, Debski a fost informat de vameșii ruși că i-a fost anulată viza și că are interdicție de intrare pe teritoriul Federației Ruse până în martie 2021, a specificat marți șeful serviciului de presă al diplomației poloneze, Artur Lompart.

Debski, politolog și istoric polonez, care urma să participe la o conferință internațională de experți organizată de Institutul Primakov de Economie Mondială și Relații Internaționale din Moscova, a fost îmbarcat la bordul unui avion cu destinația Frankfurt.

Ministerul de Externe polonez nu avea informații marți dimineață dacă decizia în scris înmânată lui Debski preciza motivele acestei restricții luate de autoritățile ruse la adresa sa. Ambasadorul rus la Varșovia, Serghei Andreiev, a declarat că acestea vor fi specificate, a subliniat Lompart.

Agenția de presă RIA Novosti a informat că ambasadorul Andreiev a fost convocat marți la MAE al Poloniei pentru a oferi explicații în legătură cu această situație.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău