Un polițist, vizat în mai multe episoade de trafic de influență reținut de CNA și SPIA

  • 03 Iunie 10:34
Un polițist, vizat în mai multe episoade de trafic de influență reținut de CNA și SPIA

Un subofițer superior al Secției asigurare ordine publică a Direcției patrulare ”Centru” al INSP al MAI a fost reținut astăzi, 3 iunie de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influență, care include mai multe episoade. Acesta ar fi promis mai multor persoane să le ajute să obțină permisului de conducere categoria ”B”.

Potrivit denunțătorului, polițistul ar fi pretins 750 de euro, susținând că are influență asupra comisiei de examinare din cadrul Departamentului identificare, înmatricularea mijloacelor de transport și calificarea conducătorilor auto din cadrul Agenției Servicii Publice și că ar putea favoriza susținerea probelor teoretice și practice la calificarea conducătorilor auto, categoria ”B”. Ulterior, suspectul ar fi acceptat un avans de 6000 de lei din suma cerută.
 
Pe faptele enunțate, a fost pornită o urmărire penală în temeiul articolului 326 Cod Penal – trafic de influență. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și escortat la CNA pentru audieri.
 
Totodată, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI a pornit alte trei cauze penale pe numele suspectului, care au fost conexate într-o procedură comună. În aceste dosare, el este bănuit că ar fi pretins și primit 2300 de euro de la alte trei persoane, cărora le-ar fi promis obținerea permisului de conducere.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,19
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,13 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău