Un polițist este învinuit că a provocat un accident cu deces și a mutat victima la volan

  • 18 Octombrie 2018 12:59
Un polițist este învinuit că a provocat un accident cu deces și a mutat victima la volan

Un polițist de patrulare a fost reținut, fiind învinuit că, acum un an, a urcat beat la volan și a comis un accident rutier, soldat cu decesul unui pasager. Atunci, pentru a scăpa de pedeapsă, până la sosirea la fața locului a grupului de cercetare, acesta a mutat cadavrul la volan, încercând să inducă în eroare oamenii legii.

Potrivit IPN, care citează un comunicat de presă al Procuraturii Generale, accidentul s-a produs în seara de 11 iunie 2017. Polițistul a urcat beat la volanul unui BMW, având doi pasageri la bord. Deplasându-se cu viteză sporită pe traseul R2, din direcția satului Chetrosu, raionul Anenii Noi, în direcția capitalei, acesta s-a angajat într-o depășire. Însă a pierdut controlul volanului, lovind lateral o altă mașină, care circula în același sens. După impact, BMW-ul s-a răsturnat, fiind proiectat într-un copac. Unul dintre pasageri a decedat. Tânărul avea 26 de ani și era militar.

Pentru a scăpa de răspundere penală, polițistul a mutat corpul neînsuflețit al pasagerului la volan, pentru a sugera că victima ar fi condus mijlocul de transport în momentul impactului. Același lucru a fost susținut și de către alte persoane audiate în calitate de martori. În baza acelor probe, procesul penal a fost încetat în legătură cu decesul făptuitorului.

Ulterior, cauza a fost studiată în Procuratura Generală, fiind dispusă efectuarea expertizei ADN în România, la dispoziția experților fiind puse mostre de probe biologice prelevate de la fața locului. Recent, concluziile experților români au confirmat bănuiala procurorilor, fiind constatat faptul că anume polițistul se afla la volan în momentul impactului.

La mai bine de un an de la tragicul accident, polițistul de patrulare a fost reținut, fiindu-i înaintată învinuirea. Dacă vina va fi demonstrată, polițistul riscă închisoare de la 4 la 8 ani. Totodată, procurorii urmează să dea calificare și acțiunilor polițistului și altor persoane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău