Un politician aflat în comă indusă din cauza COVID-19 a fost ales primar al unui oraș din Brazilia

  • 30 Noiembrie 2020 19:56
Un politician aflat în comă indusă din cauza COVID-19 a fost ales primar al unui oraș din Brazilia

Maguito Vilela, un politician aflat în comă indusă din cauza Covid-19 a fost ales primar al orașului brazilian Goiânia, relatează Reuters, citată de Mediafax si Digi24.ro

Fost senator al Mișcării Democratice Braziliene, Vilela a ieșit pozitiv la testare pe 20 octombrie. O săptămână mai târziu, a ajuns la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo și a fost intubat pe 30 octombrie.

El a ieșit de pe ventilația mecanică în 8 noiembrie, dar pe 15 noiembrie a avut din nou nevoie de ventilator. La aceeași dată, a intrat în al doilea tur al alegerilor, alături de rivalul Vanderlan Cardoso din Partidul Social Democrat.

Duminică, Vilela a fost ales primar al orașului Goiânia, un oraș cu aproximativ 1,5 milioane de locuitori în centrul Braziliei, câștigând 52,6% din voturi.

Viceprimarul Rogério Oliveira da Cruz a convocat o conferință de presă după alegeri și s-a rugat pentru sănătatea noului primar.

„Apreciem votanții pentru alegerea lui Maguito Vilela. Tot planul lui Maguito va fi executat în următorii patru ani și el va fi alături de noi”, a spus viceprimarul.

De asemenea, fiul lui Maguito Vilela a acuzat adversarii politici ai tatălui său că au răspândit informații false despre starea acestuia: „Au ieșit cu mașini cu difuzoare, anunțând moartea sa și trimițând mesaje în masă pe WhatsApp cu știri false despre starea sănătății sale".

Brazilia are cel mai mare număr de morți din lume în afara Statelor Unite ale Americii, din cauza COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău