Un pluton din Republica Moldova va participa la exerciții militare în România

  • 06 Mai 2016 18:03
Un pluton din Republica Moldova va participa la exerciții militare în România

Un pluton de militari moldoveni va participa, între 9 și 16 mai, la exercițiul „Platinum Eagle 2016”, care se va desfășura pe poligonul Smârdan de la Galați, în România, anunță Ministerul Apărării de la Chișinău printr-un comunicat de presă.

Plutonul moldovenesc este format din 30 de militari ai Brigăzii infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălți, potrivit comandatului acestui contingent, locotenent-colonelului Alexandru Marcuța.

Militarii moldoveni se vor antrena împreună cu contingente din România, Statele Unite, Serbia și Bulgaria.

Exercițiul „Platinum Eagle 2016” face parte din planul pregătirii de luptă al Armatei Naționale pentru anul curent, precizează sursa citată.

Amintim că un contingent de 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA participă, alături de militarii Armatei Naționale, la exercițiul „Dragon Pioneer 2016”, desfășurat, în premieră, în Republica Moldova. Aplicațiile, care au început pe data de 3 mai și se vor desfășura până pe 20 mai, au ca scop instruirea comună a subunităților de geniu și creșterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate. În cadrul exercițiului vor fi utilizate 58 de unități de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 mașini de luptă și asigurare de luptă (geniu), 18 mașini de manevră HMMWV, 29 mașini de transport. Armata Națională va participa cu 40 de mașini de geniu și asigurare.

Pe data de 9 mai militarii americani vor expune tehnica din dotarea armatei Statelor Unite în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, în cadrul manifestațiilor organizate cu ocazia Zilei victoriei asupra nazismului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău