Un păun a murit de frică la o grădină zoologică din China (FOTO)

  • 24 Februarie 2016 12:44
Un păun a murit de frică la o grădină zoologică din China (FOTO)

Un păun dintr-o specie rară a murit într-o gradină zoologică din provincia Yunnan din sud-vestul Chinei după ce a interferat cu vizitatorii care l-au prins și l-au tras de pene fotografiindu-se cu el, imaginile devenind virale pe internet, informează Agerpres.Un crescător a găsit 'păunul albastru' mort, cu unele dintre pene lipsă, în timpul vacanței de Anul Nou Lunar,…

Un păun dintr-o specie rară a murit într-o gradină zoologică din provincia Yunnan din sud-vestul Chinei după ce a interferat cu vizitatorii care l-au prins și l-au tras de pene fotografiindu-se cu el, imaginile devenind virale pe internet, informează Agerpres.

Un crescător a găsit 'păunul albastru' mort, cu unele dintre pene lipsă, în timpul vacanței de Anul Nou Lunar, în grădina zoologică Yunnan Wild Animal Park, din Kunming, capitala provinciei Yunnan, a precizat miercuri Li Yulong, șeful departamentului de management al animalelor al acestei grădini zoologice.

Medicii veterinari au descoperit că păunul a murit de frică. Grădina zoologică a avut o mulțime de vizitatori în timpul vacanței de șapte zile cu ocazia Anului Nou Lunar. În ciuda panourilor de avertizare împotriva unor astfel de fapte, unii turiști au încercat să prindă animalele, a spus Li, adăugând ca muncitorii grădinii zoologice au intervenit în multe cazuri pentru a opri contactul fizic al vizitatorilor cu animalele.

Este dificilă apropierea de un păun aflat în libertate, dar oamenii au reușit să-l prindă utilizând produse alimentare ca momeală, a explicat Li. Fotografiile postate online de publicul vizitator înfățișează un om râzând în timp ce prinde un păun iar o femeie trage de penele păsării.

Imaginile au provocat o reacție furioasă a internauților. Li a cerut turiștilor să trateze animalele cu respect, să nu le vâneze, să nu le lovească și să nu intre în contact cu acestea.

Păunul albastru, cunoscut de asemenea și sub numele de păunul asiatic, se află pe lista roșie a speciilor amenințate elaborată de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii. Penele frumoase care formează coada păsării sunt adesea folosite de oameni ca decorațiuni, mai notează agenția Xinhua.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău