Un pasager care a refuzat să poarte mască de protecție a fost dat jos din avion

  • 18 Iunie 2020 10:25
Un pasager care a refuzat să poarte mască de protecție a fost dat jos din avion

Un pasager care a refuzat să poarte mască de protecție a fost dat jos dintr-un avion aparținând companiei American Airlines, scrie CNN, preluat de Digi24.ro

Brandon Straka a fost obligat să coboare dintr-o aeronavă care efectua cursa New York - Dallas, după ce a refuzat să poarte masca de protecție, potrivit măsurilor împotriva răspândirii coronavirusului, a confirmat compania aeriană într-un comunicat. Acesta este primul incident de acest fel, iar operatorii de zbor au anunțat că intenționează să aplice mai strict regulile de limitare a infectărilor cu COVID-19.

"După ce a refuzat să respecte instrucțiunile anunțate de echipajul de zbor, membrii echipei noastre i-au cerut să coboare. În urma acestui incident, avionul a decolat cu patru minute întârziere", spune American Airlines.

Purtarea măștilor în avioane este prevăzută în lege, dar companiile aeriene și-au instituit propriile reguli pentru echipaj și pasageri. În această săptămână, mai mulți transportatori din SUA, inclusiv American Airlines, s-au angajat că vor fi mai stricți în ceea ce privește aplicarea politicilor sanitare.

Ulterior, pasagerul a acceptat să urmeze regulile operatorului american, fiindu-i oferit un loc într-o altă cursă. "Este o nebunie", a scris Brandon Straka, pe o rețea de socializare. "Nici măcar nu mai avem dreptul să alegem".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău