Un parastas de pomenire în memoria Doinei și a lui Ion Aldea Teodorovici a avut loc astăzi la cimitirul Central de pe strada Armenească din Capitală

  • 30 Octombrie 2019 16:32
Un parastas de pomenire în memoria Doinei și a lui Ion Aldea Teodorovici a avut loc astăzi la cimitirul Central de pe strada Armenească din Capitală

Un parastas de pomenire în memoria Doinei și a lui Ion Aldea Teodorovici a avut loc astăzi la cimitirul Central de pe strada Armenească din Capitală, la 27 de ani de la tragicul accident rutier în care cei doi interpreți au decedat. La evenimentul organizat și cu suportul Asociației Unirea-Odip au luat parte scriitori, oameni de cultură, prieteni, toți cei pentru care chipurile și cântecele interpreților întruchipează idealul românilor de pretutindeni.

Cântecele Doinei și ale lui Ion Aldea Teodorovici au fost și rămân niște mesaje de promovare a spiritului patriotic și a idealurilor neamului românesc, susține președintele Asociației Unirea-Odip, Vlad Bilețchi:

”Noi venim aici în fiecare an și vrem ca aici să vină cât mai multă lume, pentru că ion și Doina sunt conștiința neamului nostru, sunt ceea ce am avut mai sfânt și mai frumos. Ei sunt părinții spirituali ai mișcării de eliberare națională, care ne-a adus limba română, tricolorul, independența și bineînțeles, speranța la revenirea la Țara- mama, România.

Este o datorie morală să fim aici, să nu-i dăm uitării. Ei nu vor fi uitați, mai ales că au și un fiu minunat, Hristofor Aldea- Teodorovici, care tocmai cântă în acest moment, ținând flacăra aprinsă a românismului. Cele două inimi gemene bat în continuare prin intermediul lui și al nostru, celor care îi ținem minte și îi pomenim”, a spus Vlad Bilețchi.

Eugenia Marin, mama interpretei Doina Aldea-Teodorovici, își amintește că fiica ei întotdeauna a fost însuflețită de o profundă dragoste de neam și ar fi dorit un viitor frumos Țării sale:

Cred că acum ne văd pe noi toți, care stăm aici și se bucură pentru noi… Nu știu dacă sunt bucuroși pentru țară, ei au vrut s-o vadă altfel, dar eu sunt convinsă că timpurile o să se schimbe. Sunt foarte optimistă, așa cum erau Ion și Doina. Doina întotdeauna vedea în viitor o țară înfloritoare, prosperă.

La serviciul divin oficial la cimitirul Central de pe strada Armenească din Capitală a fost pomenit și scriitorul Gheorghe Marin, tatăl Doinei Aldea- Teodorovici,  care trecut la cele veșnice pe 2 noiembrie 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău