Un pacient olandez și altul belgian s-au reinfectat cu noul coronavirus, anunță radioteleviziunea publică din Olanda

  • 25 August 11:26
Un pacient olandez și altul belgian s-au reinfectat cu noul coronavirus, anunță radioteleviziunea publică din Olanda

Medicii au confirmat că un pacient din Olanda și altul din Belgia s-au reinfectat cu noul coronavirus, a anunțat marți postul public olandez de radio și televiziune (NOS), citând doi experți în virusologie, informează Reuters.

Informația a fost dezvăluită la scurt timp după un raport publicat în această săptămână de cercetătorii din Hong Kong despre un bărbat care s-a reinfectat cu SARS-CoV-2 la patru luni și jumătate după ce fusese declarat vindecat de COVID-19.

NOS o citează pe experta în virusologie Marion Koopmans, care a spus că pacientul olandez este o persoană în vârstă și cu un sistem imunitar slăbit.

Potrivit declarațiilor sale, cazurile unor persoane care au fost bolnave vreme îndelungată din cauza virusului, apoi boala lor a cunoscut o nouă intensificare, sunt mai bine cunoscute.

Însă o adevărată reinfectare, așa cum s-a întâmplat în cazul pacientului din Hong Kong, a celui din Olanda și a celui din Belgia, necesită testări genetice ale virusului atât în prima fază a infecției, cât și în cea de-a doua, pentru ca medicii să poată vedea dacă între cele două tulpini virale există ușoare diferențe.

Marion Koopmans, consilier al guvernului olandez, a spus că specialiștii se așteptau deja la astfel de cazuri de reinfectare.

"Faptul că a apărut un caz de reinfectare nu mă sperie. Trebuie să vedem dacă acest lucru se întâmplă des", a explicat specialista olandeză.

Pacientul belgian a prezentat simptome ușoare, a raportat postul de televiziune NOS, citându-l pe medicul virusolog Marc Van Ranst. "Însă acest caz nu este o veste bună", a precizat specialistul belgian.

Potrivit declarațiilor sale, anticorpii dezvoltați de pacientul belgian în timpul primei sale expuneri la noul coronavirus nu au fost suficienți pentru a preveni o a doua infectare a organismului său, cauzată de o variantă ușor diferită a virusului.

Același specialist a precizat că deocamdată nu este foarte clar dacă astfel de cazuri sunt rare sau dacă există "mulți alți oameni care trec printr-o reinfectare după șase sau șapte luni".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14
Ceață
Umiditate:93 %
Vint:1 m/s
Wed
14
Thu
13
Fri
13
Sat
8
Sun
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău