Un pachet explozibil a ajuns și la Ambasada SUA de la Madrid. Este a șasea bombă înregistrată la instituții oficiale din Spania

  • 01 Decembrie 2022 16:15
Un pachet explozibil a ajuns și la Ambasada SUA de la Madrid. Este a șasea bombă înregistrată la instituții oficiale din Spania

O a șasea bombă ascunsă într-un colet a fost trimisă și pe adresa Ambasadei SUA din Madrid, după cele înregistrate la biroul lui Pedro Sanchez, la o unitate militară, la directorul unei fabrici de armament care livrează în Ucraina, la Ministerul Apărării și la Ambasada Ucrainei, anunță El Pais.

Autoritățile spaniole îl caută pe cel care a trimis coletele cu explozibil, scrie Digi24.

Șeful Departamentului de Securitate aflat în subordinea Ministerului de Interne, Rafael Perez, a declarat, într-o conferință de presă, că toate cele șase pachete au fost expediate de pe teritoriul Spaniei. 

Dintre acestea, doar unul a explodat, cel de la Ambasada Ucrainei la Madrid, și care l-a rănit ușor pe unul dintre angajați. Celelalte au fost detonate de geniștii Poliției spaniole. 

Șeful Securității spaniole a mai spus că, după toate aparențele, pachetele ar avea un singur expeditor. 

Parchetul General ar fi deschis o anchetă pentru terorism în acest caz, scrie El Pais, dar autoritățile nu doresc să dea detalii suplimentare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău