Un ofițer al Marinei Ruse s-a îmbătat și a făcut scandal pe submarinul K-18 Karelia, purtător de rachete balistice

  • 05 Februarie 2021 13:49
Un ofițer al Marinei Ruse s-a îmbătat și a făcut scandal pe submarinul K-18 Karelia, purtător de rachete balistice

Un ofițer al Marinei Ruse este acuzat că a consumat băuturi alcoolice, ajungă într-o stare avansată de ebrietate. Pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, acesta a provocat un scandal la bordul submarinului cu propulsie nucleară, purtător de rachete balistice, K-18 Karelia - clasa Proiectul 667BDRM Delfin (denumire NATO: Delta IV), în timp ce echipajul său se afla în carantină din cauza răspândirii virsului Covid-19, transmite defenseromania.ro.

Publicația Defence-Blog precizează, citând surse rusești, că detaliile cu privire la acest incident au fost dezvăluite în deciziile judecătorești publicate de sistemul automatizat de stat „Pravosudiye/Justiție”,notează sursa citată.

Din materiale făcute publice, la data de 14 iulie 2020, rezultă că Konstantin F, căpitan adjunct, și subalternul său s-au certat, motivul fiind acela că soția subalternului s-a plâns că nu poate să reînnoiască contractul de închiriere în absența soțului ei, care era în carantină cu echipajul de pe submarin.

Subalternul a încercat să-i ceară părerea căpitanului adjunct, dar l-a găsit complet beat în camera medicală, căpitanul adjunct abia ținându-se pe picioare. Acesta a refuzat să discute problema și a început să-l înjure pe subaltern și pe soția acestuia.

Incidentul a fost raportat comandantului submarinului, căpitanul, Anton M., acesta declarând instanței că s-a dus în cabina lui Konstantin F., adjunctul său prezentând semne clare de intoxicație cu alcool: roșeață a pielii și a ochilor, precum și miros de alcool din gură. Potrivit comandantului, adjunctul i-a mărturisit că a consumat băuturi alcoolice, s-a certat cu soldatul și apoi a continuat să bea.

K-18 Karelia este unul dintre noile submarine nucleare din clasa Delta-IV care transportă 16 rachete balistice intercontinentale (prescurtat ICBM). Acesta a fost construit în Severodvinsk de către compania de construcții navale Sevmash și a fost comandat în 1989.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău