Un oficial ucrainean din cadrul SBU suspectează Rusia de comiterea atacului cibernetic de marți

  • 16 Februarie 2022 16:43
Un oficial ucrainean din cadrul SBU suspectează Rusia de comiterea atacului cibernetic de marți

Un oficial de rang înalt din serviciul securității de stat din Ucraina a declarat miercuri că numai Rusia ar fi interesată în comiterea atacului cibernetic masiv care a vizat marți Ministerul Apărării și două mari bănci de stat, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Kremlinul a negat mai devreme în cursul zilei că ar fi implicat în acest atac cibernetic.

Ilia Vitiuk, șeful departamentului de securitate cibernetică din cadrul serviciului securității de stat (SBU), a declarat că este prea devreme să fie identificați autorii exacți.

"Și astăzi știm că singura țară care este interesată în astfel de atacuri asupra statului nostru, mai ales pe fondul panicii masive privind o posibilă invazie militară, este Federația Rusă", a afirmat el.

Potrivit Ucrainei, atacul cibernetic de marți a fost unul fără precedent de tip Denial-of-Service (DoS). Atacurile de tip DoS asupra unui server au ca obiectiv să diminueze drastic capacitatea de operare ori chiar oprirea acestuia. Atacarea unui server web poate duce la blocarea acestuia și, prin urmare, la nefuncționarea tuturor paginilor web susținute de serverul respectiv.

Două mari bănci de stat, Privatbank și Oșadbank, și site-ul Ministerului Apărării al Ucrainei au fost vizate de un atac cibernetic, au anunțat marți seară autoritățile ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău