Un oficial rus a detaliat planurile Moscovei pentru un coridor Crimeea-Mariupol-Donbas

  • 23 Martie 2022 09:53
Un oficial rus a detaliat planurile Moscovei pentru un coridor Crimeea-Mariupol-Donbas

Un oficial rus a detaliat planurile Moscovei de a conecta Peninsula Crimeea cu regiunea sud-estică ucraineană Donbas, ocupată de Rusia, "după ce armata va prelua controlul" asupra orașului-port Mariupol.

Kirill Stepanov este consilier al Districtului Federal Sudic al Rusiei - ce include Crimeea, teritoriu ucrainean anexat de Rusia în 2014. El a declarat, în ultimele ore, pentru agenția de presă rusă RIA Novosti, că "preluarea controlului asupra șoselei ce leagă Crimeea de Mariupol ... va conecta solid peninsula cu Donbas, printr-un coridor de transport."

El a adăugat că acest coridor și podul terestru al Crimeii vor alcătui un "teritoriu de tranzit", ce va conecta regiunea Caucazului, porturile maritime de la coasta de nord a Mării Negre și centrele industriale ale regiunilor Donețk și Lugansk, ocupate de Rusia.

Acest obiectiv militar este indicat de mai multă vreme ca unul dintre motivele pentru care Rusia își dorește atât de mult să cucerească orașul Mariupol. Forțele ruse bombardează fără încetare acest oraș de mai multe săptămâni. Civilii suferă de pe urma unora dintre cele mai grave bombardamente din Ucraina, iar peste 80% dintre locuințe au fost, până acum, avariate. Ucraina a cerut ajutor pentru Mariupol, iar autoritățile au refuzat să predea orașul Rusiei. Este ultima redută ucraineană în acea parte a țării.

Sursa: BBC/Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău