Un oficial european îi recomandă lui Medvedev să caute „consiliere și îngrijire psihologică”

  • 23 Februarie 13:49
Un oficial european îi recomandă lui Medvedev să caute „consiliere și îngrijire psihologică”

Peter Stano, purtătorul de cuvânt al șefului diplomației Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, l-a descris joi pe vicepreședintele Consiliului Securității Rusiei, Dmitri Medvedev, drept „eternul număr doi” și i-a recomandat să meargă la medic, după ultimele declarații ale acestuia privind expansionismul rus în Ucraina. Declarațiile oficialului european vin la scurt timp după ce președintele american Joe Biden l-a făcut „ticălos nebun” pe Vladimir Putin.

„În mod normal, nu comentăm toate declarațiile ciudate, mai ales de la oameni care caută cu disperare atenție, mai ales dacă sunt eternul număr doi al ceva”, a declarat Stano la conferința de presă zilnică a Comisiei Europene, întrebat despre declarațiile recente ale lui Dmitri Medvedev, fost președinte și fost premier rus, potrivit Agerpres.

Stano, care purta joi un tricou în sprijinul Ucrainei, a considerat „un lucru bun” faptul că Medvedev „împărtășește public cu noi diagnosticele despre starea sa mentală”.

„Singurul lucru pe care îl putem spune, pe care îl putem recomanda, este consilierea și îngrijirea psihologică și nu sunt sigur că statul rus, cu miliardele pe care le-a irosit în acest război ilegal împotriva Ucrainei, își poate permite în prezent să mai investească ceva în asistența socială și de sănătate pentru poporul său”, a comentat el, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

Medvedev a declarat miercuri pe canalul său Telegram că „încercările de a împinge Rusia la frontierele din 1991 vor duce doar către un singur lucru: către un război global cu țările occidentale folosind întregul arsenal strategic al statului nostru”.

„La Kiev, Berlin, Londra, Washington. Și în toate celelalte locuri istorice frumoase care de multă vreme fac parte din obiectivele de zbor ale triadei noastre nucleare”, a adăugat el.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău