Un obuz în stare de coroziune fost găsit lângă un sat din Orhei

  • 19 Februarie 2022 13:26
Un obuz în stare de coroziune fost găsit lângă un sat din Orhei

În timpul efectuării unor lucrări agricole în extravilanul satului Dișcova, la o distanță de 3 km de localitate, a fost depistat un obuz în stare de coroziune. Informația a parvenit în adresa poliției din Orhei de la un localnic de 49 de ani. Echipa de reacționare deplasată la fața locului a asigurat paza obiectivului și securitatea cetățenilor care locuiesc în preajmă, până la sosirea geniștilor pentru a dezamorsa obuzul, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției.

Obuzul era de pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial și prezenta un pericol sporit de explozie. După caracteristicile pe care le prezenta, era o mină de mortier.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Orhei, Elena Băetrău, a comunicat că geniștii Armatei Naționale au dezamorsat obuzul pe loc.

Pe parcursul anului 2021, geniștii Armatei Naționale a Republicii Moldova au nimicit 1335 de obiecte explozive și 27,8 mii de cartușe pe întreg teritoriul țării. Geniștii militari au fost cel mai des solicitați în raioanele Ștefan-Vodă, Orhei și Ungheni. Printre obiectele explozive depistate în anul 2021 se aflau mine antipersonal și antitanc, grenade de mână, focoase UZRGM, bombe de aruncător, proiectile de artilerie și bombe de aviație”. Toate datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău