Un obiect neidentificat a fost depistat în localitatea Gâsca din stânga Nistrului

  • 05 Octombrie 2023 18:11
Un obiect neidentificat a fost depistat în localitatea Gâsca din stânga Nistrului

Astăzi, 5 octombrie, în timpul desfășurării ședinței Comisiei Unificate de Control, a fost recepționată informația despre găsirea unui obiect neidentificat în localitatea Gâsca, necontrolată de autoritățile constituționale. Observatorii militari din Forțele Mixte de Menținere a Păcii s-au deplasat la fața locului, pentru a clarifica situația, comunică MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, informații suplimentare  la subiect vor fi oferite după constatările observatorilor militari, scrie sursa citată.

Tot la ședința de astăzi Comisia Unificată de Control a continuat examinarea problemelor de actualitate privind situația în Zona de Securitate și funcționalitatea mecanismelor operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru.

La subiectul ce ține de identificarea la 25-26 septembrie curent în satul Chițcani a unor presupuse fragmente de rachetă și depozitarea acestora pe teritoriul necontrolat de autoritățile statului, a fost reiterată solicitarea Chișinăului de a examina sub toate aspectele circumstanțele cazului.

Acest caz a fost reflectat și în raportul lunar de monitorizare a Zonei de Securitate, prezentat de reprezentanții Misiunii OSCE în Comisie. Oficialii acestei organizații internaționale au menționat că la 25 septembrie s-au deplasat la Chițcani pentru a se documenta la fața locului, însă au fost informați că fragmentele fuseseră evacuate de structurile de forță transnistrene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău