Un număr record de polonezi se înrolează în armată

  • 29 Ianuarie 17:20
Un număr record de polonezi se înrolează în armată

Forțele armate ale Poloniei înregistrează un nivel record de recrutări de la declanșarea invaziei ruse asupra Ucrainei, în urmă cu 11 luni, informează sâmbătă, 28 ianuarie, transmite digi24.ro.

Astfel, armata poloneză a recrutat anul trecut 13.742 de noi soldați profesioniști, a anunțat ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak, la Lublin. „Acesta este un record de la abolirea conscripției”, a adăugat ministrul. Ultima conscripție din Polonia a avut loc în 2008. La scurt timp după aceasta, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat, conform Agerpres.

Forțele militare ale Poloniei numără în total în serviciul său 164.000 de bărbați și femei, inclusiv 36.000 de membri voluntari de unități de securitate națională.

Varșovia și-a majorat recent investițiile în apărare după declanșarea invaziei ruse asupra Ucrainei.

Armata Poloniei ar urma să fie majorată până la 250.000 de soldați profesioniști și 50.000 de voluntari ai unităților de securitate națională.

Polonia a decis să atragă mai mulți cetățeni în forțele sale armate, introducând serviciul militar de bază voluntar și cursuri de pregătire militară de o zi la nivel național pentru cei interesați. Invazia rusă asupra Ucrainei a afectat arhitectura de securitate în Europa și în lume, guvernele țărilor majorându-și investițiile în apărare și trimițând ajutor Kievului.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Sun
11
Arhivă Radio Chișinău