Un număr de 12 judecători au depus astăzi jurământul pentru numirea în funcție

  • 02 Aprilie 13:20
Un număr de 12 judecători au depus astăzi jurământul pentru numirea în funcție

Un număr de 12 magistrați noi au depus astăzi jurământul solemn de numire în funcție. Evenimentul a avut loc în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii, comunică MOLDPRES.

Cei 12 vor activa în cadrul mai multor instanțe din țară, și anume: Lilia Harabara și Verginia Baltag la Judecătoria Chișinău, Tatiana Capațina, Igor Sîma și Angelica Tonu la Judecătoria Strășeni.

Serghei Pantaz va munci la Judecătoria Anenii Noi, Nicolae Negru și Alexandra Smolnițchi la Judecătoria Căușeni, Andrian Gavdiuc la Judecătoria Drochia, Anatolii Blinov la Judecătoria Bălți, Tatiana Roșca la Judecătoria Comrat și Octavian Grecu la Judecătoria Cahul.

Magistrații au fost numiți în funcție, prin Decretele Președintelui Republicii Moldova din 11 martie 2024, până la atingerea plafonului de vârstă.

Conform prevederilor Legii privind statutul judecătorului, magistratul înainte de a începe exercitarea funcției, este obligat să depună jurământul, deoarece actele efectuate de judecător înainte de depunerea jurământului se consideră nule.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău