Un nou VIDEO cu deputatul dispărut Ștefan Gațcan, prezentat de socialistul Grigore Novac

  • 03 Iulie 2020 08:12
Un nou VIDEO cu deputatul dispărut Ștefan Gațcan, prezentat de socialistul Grigore Novac

Faptul că mașina deputatului Ștefan Gațcan se află în parcarea Parlamentului nu reprezintă un lucru ieșit din comun, susține deputatul socialist Grigore Novac. Mai mult decât atât, deputatul susține că deseori deputații își lasă automobilele în parcarea Parlamentului. Întrebat cu ce a plecat Ștefan Gațcan de la Parlament, deputatul socialist nu a putut răspunde la întrebare, notează IPN.

Tot deputatul socialist Grigore Novac, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, a prezentat imagini video noi cu deputatul Ștefan Gațcan în care acesta susține că este bine și îndeamnă societatea la calm.

„Stimați deputați, prieteni, rude, vreau să fac unele precizări: sunt bine, benevol am renunțat la mandatul de deputat. Nu am fost și nu sunt sechestrat. Sunt într-o etapă de reabilitare psiho-emoțională. Rog din suflet, nu tensionați oamenii din jur. Sincer, vă doresc multă sănătate, succese și discernământ în tot ce faceți”, a declarat Ștefan Gațcan într-un video prezentat pe telefon de către deputatul Grigore Novac.

Deputatul PDM Nicolae Ciubuc susține că în ultimele două zile în spațiul public se discută prea mult despre faptul că deputatul Ștefan Gațcan ar fi fost sechestrat.

„Eu cred că până la proba contrarie, noi putem prezuma că are loc un proces în care omul s-a retras. Urmează să vedem perioada următoare când va reveni în țară, care vor fi argumentele, dacă va dori dansul să discute cu presa. Cei care insistă pe ideea respectivă nu au decât să se adreseze organelor competente, procuratură, poliție și așa mai departe, dar noi ne bazăm pe ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Nicolae Ciubuc.

Ștefan Gațcan a devenit deputat în luna martie anul curent, câștigând alegerile parlamentare noi în circumscripția nr.38 Hâncești (15 martie), unde a candidat din partea Partidului Socialiștilor. În data de 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că se retrage din fracțiunea PSRM și se alătură grupului parlamentar Pro Moldova. În cadrul unui briefing de presă, susținut alături de membrii grupului Pro Moldova, Ștefan Gațcan a declarat că este o decizie personală și le-a sugerat celor din PSRM să nu vină cu atacuri în adresa sa, a rudelor, prietenilor și alegătorilor săi pentru a-și schimba decizia. Pe pagina sa de Facebook, deputatul a argumentat acțiunile sale prin faptul că luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 ale echipei Partidului Socialiștilor l-au determinat să se detașeze de acest partid. La doar o zi, pe 1 iulie, Ștefan Gațcan a semnat cerere de renunțare la mandatul de deputat, dispărând din spațiul public. Partidul Socialiștilor a emis un comunicat de presă în care menționează că Ștefan Gațcan „rămâne parte a echipei PSRM și se va implica activ în munca grupului social al formațiunii, pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate”. Pro Moldova a acuzat că deputatul a fost sechestrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău