Un nou val de arestări în Turcia, în legătură cu puciul din 2016

  • 19 Noiembrie 2018 14:59
Un nou val de arestări în Turcia, în legătură cu puciul din 2016

Autoritățile turce au desfășurat luni o serie de raiduri în peste 25 de provincii și în capitala Ankara, după ce procurorii au emis mandate de arestare pe numele a 89 de persoane presupuse a avea legătură cu puciul eșuat din iulie 2016, transmite dpa, citat de Agerpres.

Conform agenției Anadolu, doar în provincia nord-vestică Tekirdag, procurorii au ordonat arestarea a 50 de militari.

La 15 iulie 2016, o facțiune a armatei turce a încercat o lovitură de stat în urma căreia au murit peste 200 de oameni și pentru care guvernul acuză mișcarea clericului musulman Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA.

La cinci zile după eșecul puciului, autoritățile au decretat stare de urgență, dar cei suspectați de legături cu Gulen sau cu mișcarea acestuia sunt frecvent ținta unor raiduri.

Potrivit Anadolu, autoritățile caută suspecți în peste 25 de provincii. Șapte membri ai forțelor aeriene, dintre care șase aflați în serviciu activ, au fost arestați în provincia Eskisehir, tot în nord-vest.

În capitala Ankara, autoritățile urmează să aresteze 32 de foști angajați ai Ministerului Sănătății, dintre care 18 au fost deja reținuți de poliție, a transmis Anadolu.

Peste 1.500 de militari, printre care 150 de generali și amirali, au fost epurați din armată în urma puciului eșuat, a declarat ministrul apărării, Hulusi Akar, în parlament, la 1 noiembrie.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău