Un nou studiu sugerează că vaccinarea anti-COVID-19 nu afectează fertilitatea

  • 21 Ianuarie 2022 13:24
Un nou studiu sugerează că vaccinarea anti-COVID-19 nu afectează fertilitatea

Vaccinarea împotriva COVID-19 nu afectează șansele de a concepe un copil, conform unui nou studiu finanțat de Institutele Naționale de Sănătate (NIH) din Statele Unite, informează agenția Xinhua, citat de AGERPRES.

Peste 2.000 de cupluri au participat la acest studiu și cercetătorii nu au identificat diferențe în ceea ce privește șansele de concepție dacă partenerii de sex masculin sau de sex feminin erau vaccinați anti-COVID-19 comparativ cu cei din cuplurile nevaccinate, potrivit rezultatelor publicate joi.

Cu toate acestea, cuplurile aveau șanse puțin mai mici de concepție dacă partenerul de sex masculin fusese infectat cu SARS-CoV-2 cu 60 de zile înainte de ciclul menstrual al partenerei, sugerând că boala COVID-19 ar putea reduce temporar fertilitatea masculină, conform studiului publicat în American Jurnal of Epidemiology.

Studiul a implicat 2.126 de femei din Statele Unite sau Canada și s-a desfășurat din decembrie 2020 până în septembrie 2021. De asemenea, femeile au fost monitorizate până în noiembrie 2021.

Participanții au completat la fiecare opt săptămâni chestionare cu privire la situația socio-demografică, stilul de viață, factori medicali și informații despre partenerii de viață.

Cercetătorii nu au identificat diferențe majore în ceea e privește ratele de concepție pe fiecare ciclu menstrual între cuplurile nevaccinate și cele vaccinate în care cel puțin un partener a primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19.

"Constatările oferă asigurări că, pentru cuplurile care doresc o sarcină, vaccinarea nu pare să afecteze fertilitatea", a declarat Diana Bianchi, director al Institutului Național Eunice Kennedy Shriver de Pediatrie și Dezvoltare Umană din cadrul NIH, care a finanțat studiul.

"Totodată, oferă informații pentru medicii care consiliază persoanele care își doresc o sarcină", a precizat Bianchi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,69 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău