Un nou sport a fost recunoscut OFICIAL în Franța (VIDEO)

  • 20 Februarie 2019 16:30
Un nou sport a fost recunoscut OFICIAL în Franța (VIDEO)

Federația Franceză de Scrimă a recunoscut oficial duelul cu săbii laser drept un nou sport competitiv, relatează The Guardian, potrivit Mediafax.

Arma emblematică din galaxia îndepărtată are acum același statut ca și săbiile tradiționale folosite la Jocurile Olimpice.

Sabia laser, rigidă și construită din policarbonat nu l-ar putea tăia pe Darth Vader, dar cu siguranță arată remarcabil de asemănător cu cele adorate de fanii seriei Star Wars.

Producătorul de săbii laser, Christian Levieuge spune că „avem săbii foarte simple cu specificații de bază, culori și dimensiuni diferite”. „De asemenea, avem și săbii care pot produce efecte sonore și par foarte reale”, adaugă acesta. Federația va echipa cluburile de scrimă cu săbii laser și va antrena viitori instructori.

Dueliștii concurează în reprize de trei minute. Fizicalitatea luptei cu săbiile laser este principalul motiv pentru care federația sprijină acest nou sport. La fel ca și „cavalerii” Jedi, organizația consideră că acest sport poate combate „Partea Întunecată”, și anume obiceiurile vechi ale secolului XXI.

Philippe Bondi, polițist în vârstă de 49 de ani, a practicat scrimă timp de 20 de ani înainte să facă trecerea la duelul cu sabia laser. Fiind fan Star Wars, nu a putut să reziste provocării.

„Primești puncte în funcție de locurile unde îți atingi adversarul: cinci puncte pentru zona capului, trei pentru picioare. Primul care ajunge la 15 puncte, câștigă”, spune Bondi.

Acesta „luptă” acoperit pe față cu aceeași mască folosită la scrimă, iar echipamentul de protecția a costat în jur de 350 de euro.  Sabia laser, aprobată de federație, este de culoarea verde, aceeași nuanță preferată de Luke Skywalker și Yoda. 

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău