Un nou sondaj | Cine sunt candidații care au cele mai mari șanse să ajungă primar al Capitalei

  • 01 Octombrie 2019 13:11
Un nou sondaj | Cine sunt candidații care au cele mai mari șanse să ajungă primar al Capitalei

Un nou sondaj dat publicității astăzi arată că reprezentatul socialiștilor și candidatul blocului ACUM se vor confrunta în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului.

În topul candidaților care ar obține mai multe sufragii sunt și candidatul liberal, și fostul interimar Ruslan Codreanu, care nu a fost însă înregistrat în cursa electorală.

Un sfert dintre respondenții sondajului l-ar vota la alegerile pentru funcția de primar al Chișinăului pe candidatul socialiștilor, Ion Ceban. Acesta este urmat de Andrei Năstase, candidatul blocului ACUM, care ar obține 18,7 % din sufragii. Același sondaj arată că fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă ar acumula 8,4 la sută. Pe locul patru s-ar clasa candidatul independent Ruslan Codreanu, cu 4,3%, însă el nu a fost înregistrat în cursa electorală.

Sondajul arată că Octavian Țîcu, susținut de Partidul Unității Naționale, ar acumula 2,7% din voturi, urmat de candidatul Partidului Șor, Valeriu Klimenko, cu 1,4 la sută și de candidatul Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, cu 1,3 %.

26,3 % dintre participanții la sondaj au declarat că ar vota PSRM în consiliul municipal Chișinău. Blocul ACUM este susținut de 16,8 % dintre respondenți. 6,5 % dintre participanții la sondaj și-ar da votul pentru consilieri municipali din Partidul Liberal, iar democrații ar obține 5,3 % din sufragii.

Circa 75% dintre alegători au spus că vor merge la vot în data de 20 octombrie.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1193 de persoane, în perioada 25-30 septembrie, în municipiul Chișinău. Marja de eroare este de 2,8 %.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău