Un nou sistem de siguranță la trafic va fi instalat pe un drum din sudul R. Moldova

  • 23 Iunie 13:52
Un nou sistem de siguranță la trafic va fi instalat pe un drum din sudul R. Moldova

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a anunțat ieri despre un nou sistem de sporire a siguranței la trafic, ce va fi implementat pentru prima dată în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

„Pentru îmbunătățirea nivelului de siguranță și confort la trafic, în premieră în Republica Moldova, sunt montate atenuatoare de impact de tip „Demfer” pe drumul național R3 Chișinău – Hâncești – Cimișlia – Basarabeasca – frontiera cu Ucraina, km11 și pe drumul R6 Chișinău – Orhei – Bălți, km 26+300”, indică ASD, potrivit sursei citate

Potrivit instituției, atenuatorii de impact se montează pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a coliziunilor frontale ale autovehiculelor. Scopul constă în protejarea pasagerilor vehiculelor, în momentul părăsirii drumului și ciocnirii cu un obiect rigid aflat în afara părții carosabile.

Sistemul „Demfer” este proiectat cu scopul de a absorbi treptat energia cinetică a vehiculului, în momentul coliziunii, determinând, astfel, o oprire controlată, care poate duce la evitarea ciocnirii cu obstacolul, menținând în același timp o cantitate limitată de decelerație asupra ocupanților vehiculului.

Lucrările sunt finanțate din mijloacele fondului rutier.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,2
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:3,13 m/s
Tue
25
Wed
26
Thu
27
Fri
24
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău