Un nou sistem de siguranță la trafic va fi instalat pe un drum din sudul R. Moldova

  • 23 Iunie 2022 13:52
Un nou sistem de siguranță la trafic va fi instalat pe un drum din sudul R. Moldova

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a anunțat ieri despre un nou sistem de sporire a siguranței la trafic, ce va fi implementat pentru prima dată în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

„Pentru îmbunătățirea nivelului de siguranță și confort la trafic, în premieră în Republica Moldova, sunt montate atenuatoare de impact de tip „Demfer” pe drumul național R3 Chișinău – Hâncești – Cimișlia – Basarabeasca – frontiera cu Ucraina, km11 și pe drumul R6 Chișinău – Orhei – Bălți, km 26+300”, indică ASD, potrivit sursei citate

Potrivit instituției, atenuatorii de impact se montează pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a coliziunilor frontale ale autovehiculelor. Scopul constă în protejarea pasagerilor vehiculelor, în momentul părăsirii drumului și ciocnirii cu un obiect rigid aflat în afara părții carosabile.

Sistemul „Demfer” este proiectat cu scopul de a absorbi treptat energia cinetică a vehiculului, în momentul coliziunii, determinând, astfel, o oprire controlată, care poate duce la evitarea ciocnirii cu obstacolul, menținând în același timp o cantitate limitată de decelerație asupra ocupanților vehiculului.

Lucrările sunt finanțate din mijloacele fondului rutier.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău