Un nou set de restricții pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost emis de Guvernul României

  • 06 Noiembrie 2020 10:45
Un nou set de restricții pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost emis de Guvernul României

Guvernul României a comunicat, printr-o hotărâre emisă în cursul serii de ieri, un nou set de restricții pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, restricții care se vor aplica pe o perioadă de 30 de zile.

Astfel, masca de protecție este obligatorie în toată țara pentru oricine a împlinit vârsta de cinci ani în toate spațiile publice. Toate instituțiile publice, precum și toți operatorii economici au obligația să își organizeze activitatea și să își adapteze programul de lucru în regim de telemuncă în vederea evitării aglomerării transportului public. De asemenea, activitățile de învățământ se vor desfășura online. În toate localitățile va fi interzisă circulația persoanelor în afara gospodăriei între orele 23:00 și 5:00.

Prin excepție, este permisă deplasarea în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente. Sunt justificate și deplasările pentru îngrijirea copilului, asistența persoanelor vârstnice bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie. Sunt interzise reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări și petreceri în spații închise sau deschise. Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, a târgurilor, piețelor volante și a talciocurilor, dar se permite activitatea piețelor agroalimentare organizate în zone publice deschise cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Operatorii economici care desfășoară activități de comerț își vor desfășura activitatea în intervalul orar 5:00-21:00. După ora 21:00, operatorii economici pot efectua doar livrare la domiciliu.

Sursa: Radio România Actualități

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău