Un nou șef al procuraturii sectorului Ciocana din Chișinău, în locul lui Igor Popa

  • 24 Martie 2022 13:27
Un nou șef  al procuraturii sectorului Ciocana din Chișinău, în locul lui Igor Popa

Alexandr Nichita a fost numit șef al procuraturii sectorului Ciocana din capitală, în locul lui Igor Popa, care a fost demis la sfârșitul anului trecut.

Pentru candidatura lui Nichita, propusă de procurorul general interimar Dumitru Robu, a votat în unanimitate Consiliul superior al procurorilor. În ultimii cinci ani, Nichita a condus una dintre direcțiile Procuraturii generale. Potrivit declarației sale pe venit, în 2020 el a primit un salariu de 382 mii lei.

Amintim că, pe 28 ianuarie curent, procurorii anticorupție au terminat urmărirea penală în cauza penală privind învinuirea procurorului-șef suspendat al Oficiului Ciocana municipiul Chișinău, căruia i se impută săvârșirea a cinci capete de acuzare de fals în declarația de avere.

Astfel, procurorul vizat este învinuit de neincludere intenționată a unor date în declarațiile de avere și interese personale depuse anual, pentru perioada anilor 2018-2020, precum și la eliberarea și ulterior angajarea în funcție din ianuarie 2020, privind imobilele deținute de concubina acestuia, care reprezentau spațiul comun locativ, date care era obligat să le prezinte ținând cont de prevederile legale privind declararea averii și intereselor personale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău