Un nou SCANDAL al emisiilor lovește industria auto din Germania: Experimente pe oameni cu fum de motorină

  • 30 Ianuarie 2018 10:47
Un nou SCANDAL al emisiilor lovește industria auto din Germania: Experimente pe oameni cu fum de motorină

Producătorii auto germani au condamnat experimentele care au expus oamenii la emisii de fum de motorină, promițând să investigheze testele a căror divulgare amenință să deschidă o nouă etapă a controversei privind emisiile care au afectat industria în 2015, scrie Bloomberg.

Studiul a fost susținut de un grup fondat de Volkswagen AG, Daimler AG și BMW AG și realizat de Universitatea Aachen din Germania. Rapoartele privind testele au declanșat recursuri politice, iar unii producători de mașini au început să se distanțeze.

„Voi face totul pentru ca aceste evenimente să fie investigate pe deplin”, a declarat președintele Volkswagen, Hans Dieter Poetsch, printr-o declarație trimisă prin e-mail.

Aceste investigații marchează o nouă lovitură pentru performanța tehnică și pentru eficiența vehiculelor producătorilor germani, iar acțiunile subminează în continuare imaginea motorinei, intensificând o luptă din ce în ce mai mare privind salvarea tehnologiei pe fondul înrăutățirii situației politice.

„Această acțiune arată că producătorii de automobile au depășit marcajul moral și etic în lupta lor de a atrage oamenii să achiziționeze vehicule care se alimentează cu motorină și pune mai multă presiune pe politicieni să acționeze în domeniul motoarelor diesel”, a declarat Stefan Bratzel, directorul Centrului de Management Automotive din Bergisch Gladbach, Germania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău