Un nou post de pompieri și salvatori a fost inaugurat la Ștefan Vodă

  • 21 Decembrie 2022 13:46
Un nou post de pompieri și salvatori a fost inaugurat la Ștefan Vodă

Un nou post de pompieri și salvatori a fost inaugurat astăzi, 21 decembrie, la Ștefan Vodă, acolo unde s-a desfășurat ședința Guvernului, transmite Radio Chișinău.

Ceremonia a avut loc în prezența premierului Natalia Gavrilița cât și a ministrei de Interne Ana Revenco. Stația de pompieri este asigurată cu un sistem de panouri fotovoltaice, care asigură independența energetică a instituției, dar și un generator care poate fi folosit în cazurile unor pene de curent.

Noua unitate de salvatori va deservi peste 65 de mii de locuitori, după cum a menționat Ana Revenco, în debutul cabinetului de miniștri.

”Prin această unitate care a fost astăzi deschisă înseamnă, în primul rând, o mai bună pregătire a echipe locale de a răspunde la nevoie. Vor deservi cele 26 de primării, sate, localități din raion, peste 65 de mii de locuitori, dar prin reciprocitate, vor fi cei care vor susține colegii din Căușeni. Așa am hotărât să implementăm această metodă nouă de a sări la nevoi. Ne va permite să reducem timpul de reacție atât de vital când vorbim de situații de urgență”, a spus Revenco.

16 proiecte din raionul Ștefan Vodă, în valoare de aproape 60 de milioane de lei, de îmbunătățire a infrastructurii la nivel local și a antreprenorialului, urmează să fie susținute prin Programul național de dezvoltare regională și locală, ”Satul European”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău