Un nou pas pentru „Autostrada Unirii” | Licitație pentru proiectarea tronsonului Tg. Neamț - Iași - Ungheni

  • 01 Septembrie 2020 15:32
Un nou pas pentru „Autostrada Unirii” | Licitație pentru proiectarea tronsonului Tg. Neamț - Iași - Ungheni

Puțin peste 100 de km din „Autostrada Unirii” A8 de la Tg Neamț la Iași și mai departe până la Ungheni vor fi analizați pentru revizuirea și completarea Studiului de Fezabilitate și realizarea Proiectului Tehnic de execuție, informează hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, licitația a fost lansată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) pentru minim 62 de milioane de lei românești cu un termen de execuție de 38 de luni. Odată finalizată această etapă, practic, proiectul va putea fi scos direct la execuție cu toate detaliile puse la punct. De remarcat că în varianta originală a SF-ului pe acest tronson erau gândite nu mai puțin de 6 tuneluri forate cu o lungime totală de circa 10 km.

CNAIR a lansat în SEAP licitația pentru „Completare/Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate, si elaborare P.A.C., P.A.D. si P.T.E. pentru obiectivul “Autostrada Targu-Neamt – Iasi- Ungheni”.

Valoarea estimată este cuprinsă între 62.091.000 de lei românești și 73.370.700 de lei românești fără TVA, iar termenul pentru întreg contractul este de 38 de luni.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 23 octombrie 2020.

Autostrada Târgu Neamț - Iași -Ungheni reprezintă un tronson din viitoarea Autostrada A8 Târgu Mureș - Tg.Neamț - Iași - Ungheni ce va străbate județele Mureș, Harghita, Neamț și Iași și va avea o lungime de aproximativ 320 de km.

Sector Târgu Neamț - Iași - Ungheni va avea o lungime de 100,14 km.
 


 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău