Un nou parc public va fi amenajat la Soroca, cu susținerea USAID

  • 08 August 2022 09:19
Un nou parc public va fi amenajat la Soroca, cu susținerea USAID

În municipiul Soroca va fi construit un nou parc, a anunțat ieri Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), transmite MOLDPRES.

„În curând, sorocenii se vor bucura de un nou parc public, amenajat cu suportul USAID, prin intermediul Programului Comunitatea Mea. Plimbările la aer liber, întâlnirile cu prietenii și momente de neuitat alături de cei dragi vor putea fi petrecute într-un spațiu verde și primitor, proiectat cu grijă și amenajat după standardele moderne”, indică sursa citată.

Parcul va fi situat în partea de nord a orașului Soroca, pe o suprafață de aproximativ șase mii metri pătrați. „Amenajarea include lucrări de pavare a trotuarelor, montare a sistemului de iluminat public stradal, instalarea băncilor și coșurilor de gunoi, precum și amenajarea spațiilor verzi”, conform USAID.

Valoarea proiectului este de 90 de mii de dolari, dintre care 55 de mii sunt oferiți de USAID Moldova, iar restul sunt contribuție locală.

Construcția unui parc modern a fost identificată drept prioritate de către locuitorii orașului Soroca, în cadrul sesiunilor pe planificare strategică, realizate cu suportul Programului Comunitatea Mea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău