Un nou lot de asistență umanitară cu medicamente și echipamente medicale din partea Uniunii Europene a ajuns la Chișinău

  • 01 Aprilie 2022 10:40
Un nou lot de asistență umanitară cu medicamente și echipamente medicale din partea Uniunii Europene a ajuns la Chișinău

Un nou lot de asistență umanitară cu medicamente și echipamente medicale din partea Uniunii Europene a ajuns astăzi la Chișinău. Ajutoarele vin din partea Regatului Țărilor de Jos și a Ungariei.

În premieră, R. Moldova  a primit echipamente medicale prin sistemul RescEu, care reprezintă o rezervă strategică a UE pentru situații de urgență, a anunțat Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Ion Prisăcaru.

”În lotul pe care îl recepționăm astăzi din partea UE este vorba despre 250 de concentratoare de oxigen, 240 monitoare pentru pacienți, 20 de sisteme de monitorizare a pacienților și 20 de ecografe de rezervă. Totodată primim și 50 de ventilatoare pulmonare, 20 de seturi, pompe pentru perfuzie. Aceste echipamente vor fi repartizate în instituțiile medicale din țară conform necesităților evaluate de Ministerul Sănătății în colaborare cu spitalele din țară și instituțiile medicale din asistența medicală primară”

Până acum Republica Moldova a primit ajutor umanitar din partea Uniunii Europene, sub formă de medicamente și echipamente medicale în valoare de 4,2 milioane de euro.   

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău