Un nou incident a avut loc între navele americane şi vapoare iraniene în Golful Persic

  • 30 Iulie 2017 18:33
Un nou incident a avut loc între navele americane şi vapoare iraniene în Golful Persic

Un nou incident a avut loc între navele americane şi vapoare iraniene în Golful Persic, a anunţat forţa militară de elită a regimului de la Teheran, Gardienii Revoluţiei, într-un comunicat citat de AFP.

Potrivit comunicatului, incidentul s-a produs vineri după-amiază, între portavionul american Nimitz şi navele care îl însoţeau, pe de o parte, şi fregate iraniene echipate cu rachete pe de alta.

„Vineri, la 16 (ora locală – n.r.), portavionul Nimitz şi navele americane care îl însoţeau, care se aflau sub supravegherea fregatelor iraniene echipate cu rachete în zona apropiată câmpului petrolifer Ressalat (în regiunea centrală a Golfului – n.r.) au ridicat în aer un elicopter pentru a se apropia de vapoarele Gardienilor Revoluţiei”, se arată în comunicat.

Regimul iranian a denunţat atitudinea “provocatoare şi neprofesionistă a americanilor”, care “au lansat avertismente, în special rachete de semnalizare, în direcţia fregatelor iraniene”.

Cu toate acestea, fregatele iraniene “şi-au continuat, cu toate acestea, misiunea în condiţiile în care portavionul american şi navele care îl însoţeau au părăsit zona”, se adaugă în text.

Marţi, o navă de patrulă a Marinei americane a tras focuri de avertisment în direcţia unui vas iranian al Gardienilor Revoluţiei, care s-a apropiat la 140 de metri, a anunţat un oficial american din Pentagon.

Incidentele s-au înmulţit în ultimele luni între vase americane şi vase iraniene în Golf.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au tensionat după sosirea la putere a preşedintelui Donalt Trump, care a criticat Teheranul. Congresul american a adoptat săptămâna aceasta noi sancţiuni vizând republica islamică, pentru programul islamic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chişinău
4,56 °C
nori împrăștiați
Umiditate:64 %
Vint:3,1 m/s
Sun
4 °C
Mon
5 °C
Tue
6 °C
Wed
4 °C
Thu
1 °C

Curs oficial BNM 07 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3855 -0.0000
USD 17.4778 -0.0000
RON 4.0577 -0.0000
UAH 0.7329 -0.0000
RUB 0.2737 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău