Un nou incident a avut loc între navele americane și vapoare iraniene în Golful Persic

  • 30 Iulie 2017 18:33
Un nou incident a avut loc între navele americane și vapoare iraniene în Golful Persic

Un nou incident a avut loc între navele americane și vapoare iraniene în Golful Persic, a anunțat forța militară de elită a regimului de la Teheran, Gardienii Revoluției, într-un comunicat citat de AFP.

Potrivit comunicatului, incidentul s-a produs vineri după-amiază, între portavionul american Nimitz și navele care îl însoțeau, pe de o parte, și fregate iraniene echipate cu rachete pe de alta.

„Vineri, la 16 (ora locală – n.r.), portavionul Nimitz și navele americane care îl însoțeau, care se aflau sub supravegherea fregatelor iraniene echipate cu rachete în zona apropiată câmpului petrolifer Ressalat (în regiunea centrală a Golfului – n.r.) au ridicat în aer un elicopter pentru a se apropia de vapoarele Gardienilor Revoluției”, se arată în comunicat.

Regimul iranian a denunțat atitudinea “provocatoare și neprofesionistă a americanilor”, care “au lansat avertismente, în special rachete de semnalizare, în direcția fregatelor iraniene”.

Cu toate acestea, fregatele iraniene “și-au continuat, cu toate acestea, misiunea în condițiile în care portavionul american și navele care îl însoțeau au părăsit zona”, se adaugă în text.

Marți, o navă de patrulă a Marinei americane a tras focuri de avertisment în direcția unui vas iranian al Gardienilor Revoluției, care s-a apropiat la 140 de metri, a anunțat un oficial american din Pentagon.

Incidentele s-au înmulțit în ultimele luni între vase americane și vase iraniene în Golf.

Relațiile dintre cele două țări s-au tensionat după sosirea la putere a președintelui Donalt Trump, care a criticat Teheranul. Congresul american a adoptat săptămâna aceasta noi sancțiuni vizând republica islamică, pentru programul islamic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău