Un nou gigant auto anunță că va renunța la motoarele diesel în Europa

  • 17 Mai 2018 13:34
Un nou gigant auto anunță că va renunța la motoarele diesel în Europa

ndepărtarea Europei de motoarele diesel prinde viteză. Compania Volvo Cars a anunțat că următorul model de sedan – S60 – pe care îl lansează nu va fi produs și în variantă diesel ci doar în variantă electrică, potrivit Bloomberg.

Noul model de sedan S60 va fi lansat în următoarele săptămâni și va fi primul model al Volvo fără opțiunea de diesel, a transmis compania din Gothenburg, Suedia.

În timp ce Toyota Motor și Nissan Motor au decis să renunțe la motoarele diesel în contextul unei cereri scăzute, motoarele diesel au reprezentat 70% din businessul Volvo în Europa anul trecut. Pentru Toyota, a reprezentat doar 10%.

„Viitorul nostru este electric și nu vom continua să dezvoltăm o nouă generație de motoare diesel”, a transmis Hakan Samuelsson, CEO al Volvo. „Vom înlocui mașinile care au doar motor pe combustie internă cu versiuni hybrid pe bază de petrol ca o opțiune de tranziție în drumul spre electrificare totală”.

Cererea pentru motoare diesel a scăzut de când compania Volkswagen a fost implicate în scandalul emisiilor care a devenit public în septembrie 2015.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău