Un nou gazoduct care va asigura securitatea energetică a Republicii Moldova

  • 07 Iunie 2016 13:36
Un nou gazoduct care va asigura securitatea energetică a Republicii Moldova

Transgaz va semna luna aceasta, la Bruxelles, acordul de finanțare pentru un nou gazoduct care va conecta centrul Europei de zona Mării Negre.

Comisia Europeană va oferi 180 de milioane de euro din cele 400, la cât este estimată valoarea proiectului. Ciprian Alic, director în cadrul companiei Transgaz, a declarat astăzi la o conferință de profil, că acest nou traseu va fi realizat de companiile de transport de gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria și Austria. El a mai spus că acest gazoduct, denumit BRUA, deschide calea unor alte proiecte care să lege și Marea Caspică de centrul Europei, transmite Radio România.

Proiectul BRUA este un proiect care contribuie la interconectarea noastră cu vecinii, respectiv cu Bulgaria și cu Ungaria, dar care creează perspectivele dezvoltărilor de la Marea Neagră, creează perspectivele ca pe zona de nord-est a României să mergem și spre interconectorul cu Moldova și să contribuim la asigurarea securității energetice, nu doar a României, ci și a Republicii Moldova, a declarat Ciprian Alic.

 La aceeași dezbatere vicepreședintele KazMunaiGaz, Azamat Zhangulov, a precizat că propria sa companie are proiecte de investiții similare, printre care și un gazoduct de legătură cu România, însă așteaptă ca guvernul de la București să dea curs unui memorandum semnat în anii trecuți

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău