Un nou dosar pe numele lui Veaceslav Platon

  • 22 Mai 2017 17:53
Un nou dosar pe numele lui Veaceslav Platon

Procurorii au expediat în judecată un dosar pe un nou capăt de acuzare în privința lui Veaceslav Platon, care este învinuit de tentativă de escrocherie săvârșită de un grup criminal organizat, în proporții deosebit de mari.

Potrivit materialelor cauzei penale, s-a constatat că în perioada anului 2016, V. Platon, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acțiuni a trei companii de asigurare, deținute prin intermediul unor persoane interpuse, a organizat sustragerea mijloacele financiare deținute pe conturile companiilor respective.

Potrivit Procuraturii, membrii grupului au elaborat un plan infracțional de sustragere a mijloacelor financiare care se aflau pe conturile unei companii din România (peste 205 milioane lei), dispunând inițierea procedurii de separare de S.A. „Moldasig”.

În continuare, V. Platon ar fi intenționat să-și însușească mijloacele bănești disponibile în conturile S.A. „Moldasig” și S.A. ,,Alliance Insurance Group” (peste 3,5 milioane de lei și aproximativ 10 milioane de dolari), organizând un șir de acțiuni cu caracter ilicit. Intenția respectivă ar fi apărut, în urma blocării de către Comisia Națională a Pieții Financiare, pentru acționarea în mod concertat, a unui grup de acționari ai S.A. „Moldasig”, controlați de Veaceslav Platon.

Acum o lună, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, într-un dosar legat de fraudele de la Banca de Economii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău